GREŠKOM UHAPŠEN: Pušten Srbin koga je privela Kosovska policija
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Zamenili ga s drugim čovekom

GREŠKOM UHAPŠEN: Pušten Srbin koga je privela Kosovska policija

Društvo -

NOVO BRDO - Kosovski Srbin Dragan Stojanović iz Pančela u opštini Ranilug koga je Kosovska policija uhapsila u petak zbog navodnih ratnih zločina, pušten je danas popodne iz pritvora.

Stojanović kaže da je uhapšen greškom, jer je, posle saslušanja, vrlo brzo utvrđeno da se nalog odnosio na drugu osobu istog imena i prezimena.

"Policija me je privela na osnovu Euleksovog naloga zbog navodnih ratnih zločina. Na osnovu izjave koju sam dao pred sudom u Južnoj Mitrovici, u prisustvu advokata Živojina Jokanovića, vrlo brzo se ispostavilo da se nalog za hapšenje ne odnosi na mene, nego na nekog drugog Dragana Stojanovića koji živi na severu Kosova, bivšeg radnika Trepče, koji je ranije radio i u policiji", rekao je Stojanović za RTV Puls iz Šilova.

Hapšenje Stojanovića bio je svojevrsni šok ne samo za njegovu porodicu, nego i za sve Srbe u Kosovskom pomoravlju, nakon što je Specijalno tužilaštvo Kosova, početkom ove godine, raspisalo naloge za hapšenje 57 Srba osumnjičenih za navodne ratne zločine počinjene na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine.Dragan Stojanović zaposlen je u opštinskom sudu za prekršaje u Ranilugu i otac je dvoje maloletne dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track