(FOTO, VIDEO) GUŽVA ISPRED PALATE PRAVDE: Vojvoda Šešelj čekao odluku o đeneralu Draži, novo ročište
Foto: Marina Lopičić

Radikali se okupili ispred suda

(FOTO, VIDEO) GUŽVA ISPRED PALATE PRAVDE: Vojvoda Šešelj čekao odluku o đeneralu Draži, novo ročište

Društvo -
Skup obezbeđuje veliki broj pripadnika policije, raspoređenih u kordonima, kako ne bi došlo do sukoba pristalica i protivnika kraljevskog generala. Ispred suda u Savskoj i princeza Jelisaveta

BEOGRAD - Na platou ispred Palate pravde, gde je u toku suđenje za rehabilitaciju Dragoljuba Draže Mihailovića, danas pre podne okupilo se oko 150 članova SRS, među kojima je bio i njihov lider Vojislav Šešelj.

Na današnjem ročištu trebalo je da se održi završna reč predlagača rehabilitacije, koji smatraju da Mihajlović nije imao fer suđenje, nakon kojeg je osuđen na smrt. Presuda je izvršena 17. jula 1946. godine. Današnje ročište završeno je bez konačne odluke i novo je zakazano za 3. april.

Postupak je nastavljen u podne, a ispred suda u Savskoj okupio se veliki broj đeneralovih pristalica, koji nose transparente, pevaju četničke pesme i skandiraju. Nasuprot njima okupljena je nekolicina protivnika nekadašnjeg kraljevskog generala, koji pak skandiraju protiv njegove rehabilitacije.

Skup obezbeđuje veliki broj pripadnika policije, raspoređenih u kordonima, kako ne bi došlo do sukoba.U publici velike sudnice broj jedan Višeg suda u Beogradu su lider radikala Vojislav Šešelj, princeza Jelisaveta Karađorđević, kao i druge javne ličnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=8GKCr2R2X94

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track