HAOS U ŠKOLI A SUBOTICA ĆUTI: Učenik teroriše profesore, niko mu ništa ne može!

Zbog straha od oca niko ne reaguje

HAOS U ŠKOLI A SUBOTICA ĆUTI: Učenik teroriše profesore, niko mu ništa ne može!

Društvo -
Đak prvog razreda Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Subotice D. L. (15) nastavnici hemije razlupao automobil, drugima preti i psuje ih, a tuče i učenike
1 / 3

SUBOTICA - Taj mali bandit nam je napravio 2.500 evra štete na automobilu!Ovo je sa zgražavanjem za Kurir rekao A. T., suprug profesorke hemije iz Gimnazije „Svetozar Marković“ u Subotici (puno ime poznato redakciji), i istakao da je ovo samo jedan u nizu incidenata koje D. L. (15), učenik prvog razreda ove škole, pravi čitavom kolektivu i okolini. Kako je istakao, u njihovoj zgradi se nalazi prazan stan u koji problematični dečak dolazi s drugovima, a zbog njihovog divljanja često interveniše policija.Šteta 2.500 evra- Video je moju suprugu kako zaključava auto na parkingu. Ona mi je uplašeno rekla da je učenik video da ona tu živi. U noći između subote i nedelje nam je u potpunosti demolirao auto! Policajac koji je to jutro bio u patroli nam je došao na vrata i pozvao nas da siđemo. Šteta na autu je oko 2.500 evra. Razbijeno je šest prozora, šoferšajbna, isečene su gume, slomljeni retrovizori. Odneo je registarske tablice i izlupao limariju - kaže A. T. i navodi da je policija podnela krivičnu prijavu protiv maloletnika. I to nije sve.- Na času mi psuje suprugu, govori joj „je.i se, od.ebi, teraj se u pi.ku materinu“. U školi je pokrenut postupak protiv njega, ali nije izbačen iako tuče đake, preti profesorima... - navodi suprug profesorke, koja se, kako kaže njen suprug, plaši da zbog dečaka i njegovog oca ide na posao. Kako kažu neke od njenih kolega, koje su takođe u strahu od maloletnika i njegovog oca insistirale na anonimnosti, dečaku su napadi na drugu decu i pretnje profesorima „normalna stvar“.

Uništio vozilo... Razbio sve prozore, isekao gume, slomio retrovizore, skinuo tablice i izlupao limariju
Uništio vozilo... Razbio sve prozore, isekao gume, slomio retrovizore, skinuo tablice i izlupao limariju

Pretnje telefonomKako saznajemo, pre nekoliko nedelja otac delinkventa je telefonom pretio razrednom starešini, profesorki koja predaje engleski jezik. Na sve ovo Slobodan Čamprag, direktor gimnazije, kaže da je učinio sve što je u njegovoj moći.- Najveća kazna za njegovo ponašanje je jedinica iz vladanja i ukor nastavničkog veća. Što je do mene, uradio sam - rekao je Čamprag.Nadležni iz MUP su potvrdili da je o događaju obavešteno tužilaštvo. Kako saznajemo, protiv dečaka postoji više krivičnih prijava za tuče, a njegov otac je kao problematičan takođe poznat policiji.

Ministarstvo prosveteNADLEŽNOST MUP I CENTRA ZA SOCIJALNI RADBiljana Lajović, koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja u Ministarstvu prosvete, kaže da nisu dobili prijave povodom problema u subotičkoj gimnaziji, ali da škola treba da potraži pomoć gradskog centra za socijalni rad i MUP.- Ukoliko se problem ne reši na nivou lokalne samouprave, pomoć treba tražiti na republičkom nivou - ističe Lajovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track