HEROJ TENKOVSKOG BIATLONA: Hrabri desetar Tijanić stigao u Srbiju
Foto: Youtube

Povređen u polufinalu

HEROJ TENKOVSKOG BIATLONA: Hrabri desetar Tijanić stigao u Srbiju

Društvo -
Desetar Vojske Srbije Milivoje Tijanić, koji je zbog lakše povrede kičme na Tenkovskom biatlonu u Rusiji morao da bude zbrinut u Centralnoj vojnoj bolnici u Moskvi, doputovao je u Srbiju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane

BEOGRAD - Tijanića su sinoć, u kasnim večernjim satima, na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali ministar odbrane Bratislav Gašić, koji ga je posetio i u bolnici u Moskvi, kao i zamenik načelnika Generalštaba VS general-potpukovnik Jovica Draganić i zamenik komandanta 2. brigade KoV pukovnik Željko Kuzmanović, koji je bio rukovodilac državnog tima na tom takmičenju.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, desetar Tijanić povređen je u polufinalnoj trci na poligonu Alabino, nedaleko od Moskve, na takmičenju na kojem su srpski tenkisti osvojili treće mesto.

Prema rečima pukovnika Kuzmanovića povreda je nastupila neposredno posle starta, nekih 300 metara, na prepreci koja se zove "most". Prilikom silaska sa te prepreke tenk je jako udario o tlo i odskočio, a Tijanić je od siline udara zadobio povredu pršljenova.

"Međutim, hrabri desetar je i pored jakog bola koji je osećao, uspeo da dovrši svoj zadatak i doveze tenk do pozicije kako bi posada nastavila drugi deo trke. Na taj način omogućio je ekipi Vojske Srbije plasman u finale moskovskog biatlona", navodi se u saopštenju.

Povređeni Tijanić prevežen je sa aerodroma ''Nikola Tesla'' na Vojnomedicinsku akademiju, gde će biti adekvatno zbrinut.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track