IDE U STARO GVOŽĐE: Vlada će se rešiti aviona falkon 50

Letelica više neće biti u upotrebi

IDE U STARO GVOŽĐE: Vlada će se rešiti aviona falkon 50

Društvo -
Avion je ovih dana ponovo bio u kvaru, što je bio razlog da predsednik Tomislav Nikolić potraži drugi način za putovanje u posetu Kazahstanu

BEOGRAD - Vladin avion "falkon 50", koji je u poslednje vreme često bio u kvaru, uskoro se može naći u staro gvožđe, prenose mediji.

Avion je ovih dana ponovo bio u kvaru, što je bio razlog da predsednik Tomislav Nikolić potraži drugi način za putovanje u posetu Kazahstanu.

Ovaj avion je star više od tri decenije a u nekoliko situacija je mogao i da ugrozi život naših državnika. Još uvek se svi sećamo situacije kada je u aprilu Nikolić poleteo za Vatikan, gde je usled gašenja jednog motora, prosute kafe i kaiša ručnog sata kopilota, avion se prinudno vratio u Beograd.Često se dešava da naši zvaničnici otkazuju letove, kasne ili se odlučuju za druge avione.Tako je pre pet godina u avgustu mesecu tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac spremao let za Bagdad, međutim uočen je kvar na falkonu pre poletanja.

Kada je kvar popravljen, delegacija je otputovala.

Godine 2011. tadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić je više od tri sata kasnio iz Pariza zbog kvara ovog aviona.

A 2012. godine u novembru mesecu Aleksandar Vučić je zbog kvara "falkona" morao da se vrati iz Emirata avionom šeika Muhameda bin Zejida el Nahjana, a mesec dana kasnije Ivica Dačić je kasnio na Kipar zbog kvara na avionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja