ISPRAĆAJ SRPSKIH MIROVNJAKA: 70 vojnih medicinara odlazi u Centralnoafričku Republiku
Foto: Vojska Srbije

Operacija MINUSCA

ISPRAĆAJ SRPSKIH MIROVNJAKA: 70 vojnih medicinara odlazi u Centralnoafričku Republiku

Društvo -

BEOGRAD - Kontigent Vojske Srbije od 70 ljudi, od čega su 25 žene, danas je svečano ispraćen u mirovnu operaciju UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA).

Svečani ispraćaj je organizovan u beogradskoj kasarni "Banjica 2", u prisustvu zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnika Jovica Draganića.

U Centralnoafričku Republiku biće upućeno 70 pripadnika Vojske Srbije koji će narednih šest meseci u sastavu Vojne bolnice biti angažovani na medicinskom zbrinjavanju snaga u operaciji MINUSCA.

Draganić je predao zastavu Srbije komandantu kontigenta Vojske Srbije pukovniku Draganu Antiću i poželeo da se naša zastava visoko viori.“

Časno i odgovorno izvršavajte posao u mirovnoj misiji, na ponos Vojske i države srbije. Srećno” poručio je Draganić.

Antić je rekao da su u Centralnoafričkoj Republici skoro na celoj teritoriji sukobljene hrišćanske i muslimanske frakcije i da je to verovatno jedna od po opasnosti najtežih misija u kojima učestvuje Vojska Srbije.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažuju se u ukupno 11 misija, od čega sedam misija UN i četiri EU. Trenutno je angažovano 326 osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track