ITALIJANSKI TIM ZA BEZBEDNOST: Knjiga Darka Trifunovića objašnjava šta islamisti rade na Balkanu
Foto: Kurir Štampano

Odlično štivo za čitanje

ITALIJANSKI TIM ZA BEZBEDNOST: Knjiga Darka Trifunovića objašnjava šta islamisti rade na Balkanu

Društvo -
Delo profesora na beogradskom Fakultetu za bezbednost objašnjava da su događaji na Bliskom istoku bez sumnje ostavile značajne posledice među Muslimanima koji žive na Balkanu

Knjiga Darka Trifunovića "Islamsko Balkanski kalifat: Pretnja internacionalnoj bezbednosti" na sajtu italijanskog tima za bezbednost, teroristička pitanja i rukovođenje hitnim slučajevima ocenjena je kao štivo koje nudi odgovore na veoma važna pitanja o ISIS-u i ideji širenja teritorije Velike muslimanske države sa akcentom na balkanske države.

Oni navode da delo profesora na beogradskom Fakultetu za bezbednost objašnjava kako su događaji na Bliskom istoku bez sumnje ostavile značajne posledice među Muslimanima koji žive na Balkanu. Dešavanja u Siriji i Iraku, kao i kriza u drugim zemljama Bliskog istoka su velika pretnja za balkanske zemlje.

Za bolje razumevanje političkih, socijalnih, ekonomskih i sigurnosnih procesa u Bliskom istoku, neophodno je da se analizira proces formiranja takozvane Islamske države, njene idealogije i ciljeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track