IZA REŠETAKA NA PRAVDI BOGA: Uhapsili su me kao najvećeg kriminalca!

Muka Kragujevčanina

IZA REŠETAKA NA PRAVDI BOGA: Uhapsili su me kao najvećeg kriminalca!

Društvo -
Novak Ilić pre pet meseci uplatio 17.000 dinara zbog privrednog prestupa, ali Privredni sud to nije evidentirao, pa je priveden na aerodromu

KRAGUJEVAC - Ne dao bog nikome ovakvo iskustvo. Tretiran sam kao najveći kriminalac i proveo sam tri dana u zatvoru na pravdi boga. Ovu neprijatnost će morati da mi plate, tužiću državu.Ovo ljutito poručuje Kragujevčanin Novak Ilić, koji je prošlog petka uhapšen na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu i sproveden u zatvor u Ćupriji na izdržavanje kazne koju je izmirio pre pet meseci.Lisice na rukeNovaka je kao direktora porodične auto-prevozničke firme Privredni sud u Kragujevcu kaznio sa 17.000 dinara zbog toga što nije predao završni račun za 2012. godinu. Alternativa novčanoj bila je zatvorska kazna u trajanju od 17 dana. Ilić je kaznu platio 5. juna ove godine, ali nadležni to, očigledno, nisu evidentirali. U međuvremenu, Novak je dobio posao na građevini u Rusiji, izdata mu je viza na osnovu potvrde da se protiv njega ne vodi nikakav postupak i 7. novembra trebalo je da poleti avionom iz Beograda za Moskvu u 23.45.- Stigao sam na aerodrom dva sata ranije, čekirao kartu, predao prtljag i onda su mi na pasoškoj kontroli rekli da izađem iz reda. Posle minut prišla su mi dva policajca, stavila mi lisice i odvela me. Bio sam šokiran. Pitao sam: „Ljudi, zašto me hapsite?“, a oni će: „Reći će ti u ćuprijskom zatvoru“. Tek u zatvoru sam saznao zašto sam uhapšen i odmah sam zvao ženu da me vadi - kaže Novak.

Žena ga izvuklaI njegova supruga Ivana prošla je pakao.- Kod kuće sam sa četvoro dece, od kojih je najmlađe petomesečna beba. Starijim ćerkama nisam ni smela da kažem da im je otac u zatvoru. Otrčala sam u policiju da im pokažem uplatnicu od pre pet meseci da je Novak izmirio kaznu. Bili su korektni, zvali su kolege u Beogradu i zatvor u Ćupriji, ali Novak nije mogao da bude pušten bez rešenja Privrednog suda o obustavi postupka. Nažalost, za vikend to rešenje nije imao ko da napiše. Strašno! - žali se Ivana, koja je supruga uspela da izvede iz zatvora tek u ponedeljak ujutru.U Privrednom sudu u Kragujevcu rekli su za Kurir da je problem nastao zbog toga što Ilić nije doneo uplatnicu na uvid kad je platio kaznu. Uprkos tome što je njegov novac legao na račun, nije obrisan iz informacionog sistema i nalog za njegovo privođenje ostalo je na snazi.

ZaplenaČUVARI MI UZELI 300 GRAMA KAFEKad je konačno doneto rešenje o njegovom puštanju iz ćuprijskog zatvora, Novak nije hteo da izađe!Među oduzetim ličnim stvarima koje su mi vraćali nije bilo 300 grama kafe koju sam pripremio za put u Rusiju. Kad sam pitao gde mi je kafa, jedan čuvar mi je rekao: „Valjda ćeš da častiš što izlaziš“. To me je razbesnelo i iz inata nisam hteo da krenem dok mi ne vrate kafu - objašnjava Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track