IZMENE ZAKONA: Smanjuje se broj članova Upravnog odbora RFZO!
Foto: Glas Javnosti

Rasprava u parlamentu

IZMENE ZAKONA: Smanjuje se broj članova Upravnog odbora RFZO!

Društvo -
Od sedam članova Upravnog odbora tog fonda, četiri će biti predstavnici države, odnosno predložiće ih ministar zdravlja, dok će po jednog člana predložiti predstavnici sindikata, penzionera i zemljoradnika.Tri člana u Nadzornom odboru predložiće ministar zdravlja, a po jednog predstavnici sindikata i penzionera

BEOGRAD - Izmenama zakona o zdravstvenom osiguranju, o kojima će se danas raspravljati u Skupštini Srbije, predviđeno je da Upravni odbor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje umesto 21 člana ima sedam članova, a Nadzorni odbor pet, umesto dosadašnjih sedam.

Od sedam članova Upravnog odbora tog fonda, četiri će biti predstavnici države, odnosno predložiće ih ministar zdravlja, dok će po jednog člana predložiti predstavnici sindikata, penzionera i zemljoradnika.Tri člana u Nadzornom odboru predložiće ministar zdravlja, a po jednog predstavnici sindikata i penzionera.

Zakon će stupiti na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće i o Predlogu zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva.

Tim predlogom zakona na adekvatniji i racionalniji način pratiće se zdravstveno stanje i zdravstvene potrebe stanovništva, imajući u vidu da je u prethodnom periodu došlo do intenzivnog razvoja zdravstvenih i informaciono-komunikacionih tehnologija.

Predviđene su i novčane kazne za zdravstvene ustanove i druga pravna lica ako ne vode zdravstvenu dokumentaciju i evidenciju kako je propisano zakonom, ako naruše tačnost podataka, naruše pravo na privatnost…

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track