Jednočasovni štrajk Konfederacije sindikata
Foto: Beta

Traže bolje uslove

Jednočasovni štrajk Konfederacije sindikata

Društvo -
Cvetanović je rekao da sindikat traži i pokretanje hitne proceudre za stavljanje van snage zakona kojim je regulisano smanjenje zarada i drugih primanja, kao i da traže poštovanje ratifikovanih konvenicja i preporuka Međunarodne organizacije rada

BEOGRAD - Članovi Konferedacije slobodnih sindikata organizovali su danas, s početkom u 11.55 sati, jednočasovni štrajk upozorenja uz poštovanje minimuma procesa rada na njihovim radnim mestima.

Predsednik Konferedacije slobodnih sindikata Ivica Cvetanović rekao je novinarima na konferenciji u prostorijama tog sindikata, da su zahtevi predstavnika tog sindikata da se uspostavi socijalni dijalog na svim nivoima između Vlade Srbije i Konfederacije, odnosno da se taj sindikat uključi u dogovore u vezi sa sprovođenjem reformskih mera u javnom sektoru.

Cvetanović je rekao da sindikat traži i pokretanje hitne proceudre za stavljanje van snage zakona kojim je regulisano smanjenje zarada i drugih primanja, kao i da traže poštovanje ratifikovanih konvenicja i preporuka Međunarodne organizacije rada.

Dodao je da traže i da se novi kolektivni ugovori, za koje su započeti pregovori, potpišu najkasnije do 29. januara naredne godine kao i da se u pregovorima omogući dobijanje većih prava za zapslene.

Cvetanović je rekao da će, ukoliko se do 15. janurara iduće godine ne odgovori na njihove zahteve, biti prinuđeni da organizuju celodnevni štrajk, a potom preduzmu i radikalnije mere.On je podsetio da Konfederacija slobodnih sindikata ima 183.000 članova koji su raspoređeni u 50 granskih sindikata.Konferedacija slobodnih sindikata ima svoje članstvo preduzećima poput EPS-a, Telekoma, Pošte Srbije, Železnica...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track