Kazne za turističke prevare i do 800.000 dinara
Foto: Marina Lopičić, Fonet

Izmene zakona o turizmu

Kazne za turističke prevare i do 800.000 dinara

Društvo -
Aleksandar Seničić, direktor Jute, naveo je da je u pripremi pravilnik koji će regulisati detaljnije ta pitanja, kao podzakonski akt koji prati Zakon o turizmu

BEOGRAD - Svako ko uplati aranžman u turističkoj agenciji od sada će biti pojedinačno osiguran, što će omogućiti veću bezbednost putnika i brži povraćaj novca.To je jedna od ključnih novina koju su donele izmene Zakona o turizmu. Garancije putovanja moći će da daju osiguravači direktno agencijama i Juta kao reprezentativno udruženje turističkih agencija za one agencije koje budu želele da sa asocijacijom sklope tu vrstu ugovora. Aleksandar Seničić, direktor Jute, naveo je da je u pripremi pravilnik koji će regulisati detaljnije ta pitanja, kao podzakonski akt koji prati Zakon o turizmu.

- Obezbedićemo tehničku pomoć sedam dana u nedelji 24 sata tokom cele godine onima koji se nađu u nezavidnoj situaciji - ili ne mogu da otputuju ili nisu dobili ono što su platili. Potrudićemo se da rok za povraćaj novca putnicima bude limitiran na 48 ili 72 sata - kaže Seničić:

- Turistička inspekcija sada ima mogućnost da obustavi rad agenciji kod koje se utvrde nepravilnosti, a takođe i mogućnost izdavanja naplatnih kazni. Predviđene kazne se kreću do 800.000 dinara - naglašava Aleksandar Seničić.(M. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track