Konkurs za stažiranje za mlade pripadnike manjina
Foto: Dado Đilas

Kancelarija za ljudska i manjinska prava

Konkurs za stažiranje za mlade pripadnike manjina

Društvo -
Poziv je objavljen 6. novembra, a rok za prijavu i podnošenje neophodne dokumentacije je 17. novembar

BEOGRAD - Kancelarija za ljudska i manjinska prava pozvala je danas mlade, pripadnike albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine da se prijave na konkurs za Program stažiranja za mlade pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji kako bi se bliže upoznali sa radom državnih institucija i iskustva preneli u svoje lokalne zajednice.

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije, poziv je objavljen 6. novembra, a rok za prijavu i podnošenje neophodne dokumentacije je 17. novembar. Direktorka Kancelarija za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović rekla je da će tako 10 novih stažista dobiti priliku da se u toku šestomesečnog plaćenog stažiranja bliže upoznaju sa radom državnih institucija, što im otvara mogućnost da stečena znanja i iskustva prenesu u svoje lokalne zajednice i daju doprinos sopstvenoj nacionalnoj zajednici, ali i da dobiju značajnu podršku za dalji razvoj profesionalnog života, u smislu kvalifikacija i naučenih lekcija.

''Mladi će tokom ciklusa stažiranja imati priliku da posete najvažnije državne institucije, institucije kulture ali i da budu aktivni učesnici obuka i seminara u raznim oblastima. Prisustvo i angažovanje mladih svakako će imati pozitivan uticaj i na institucije koje će ove godine, kao i prethodnih, podržati realizaciju Programa stažiranja, kroz mentorstvo i neposrednu podršku stažistima'', istakla je Paunović.

Ona je podsetila da je u prethodnom periodu kroz Program stažiranja prošlo 39 stažista, od čega 20 pripadnika albanske nacionalne manjine, 11 pripadnika bošnjačke i osam pripadnika romske nacionalne manjine, i to zahvaljujući finansijskoj podršci ambasada Velike Britanije i Holandije, Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA) i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju. Novi ciklus programa stažiranja biće realizovan uz finansijsku podršku Ambasade Velike Britanije u Beogradu.

Osim u Kancelariji za ljudska i manjinska prava, stažisti će se sa radom državne uprave upoznati i u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvu kulture i informisanja, Ministarstvu zdravlja, Koordinacionom telu Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva vlade, kao i u Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track