KONZUL SRBIJE U NJUJORKU: Još nema dokaza da je požar podmetnut, istraga u toku
Foto: AP

Crkva će se obnoviti

KONZUL SRBIJE U NJUJORKU: Još nema dokaza da je požar podmetnut, istraga u toku

Društvo -

Konzul Srbije u Njujorku Mirjana je rekla da je posredstvom Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu upućena nota Stejt departmentu sa zahtevom da se svi rezultati istrage uzroka stave na uvid Konzulatu.

BEOGRAD - Zvanično je potvrđeno da požar u kojem je na Uskrs izgorela Saborna crkva Svetog Save u Njujorku, nije podmetnut, rekla je za RTS konzul Srbije u Njujorku Mirjana Živković posle večerašnjeg razgovora sa gradonačelnikom Njujorka Bilom de Blazijem.

Živković je rekla da je posredstvom Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu upućena nota Stejt departmentu sa zahtevom da se svi rezultati istrage uzroka stave na uvid Konzulatu.

"Očekujemo da to bude odmah po završetku istrage", dodala je Živkovićeva.

Prema njenim rečima, još je rano da bi se govorilo o konkretnim rezultatima istrage.

"Nemamo još nikakvih indikacija u kom pravcu ide istraga i da li se sumnja na teroristički akt ili bilo šta što bi bile čudne okolnosti. U ovom momentu nemamo zvanični izveštaj", istakla je Živkovićeva.

Živkovićeva je dodala da se srpska zajednica u Njujorku već pokrenula i da je dan posle požara stiglo hiljade mejlova različitih inicijativa.

"Posle jedne velike neverice i velike tišine zajednica je odreagovala na najbolji mogući način i sada svi razmišljamo pozitivno bez obzira na užasnu situaciju", navela je generalni konzul.

Živkovićeva je navela da svi imaju pozitivan stav da se crkva mora i treba obnoviti i da će sve biti učinjeno da se to u što skorijoj budućnosti i desi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track