Prikaži najnovije vesti
Nebojša Stefanović, tužba, Viši sud, naprednjaci, podrška, ovacije, protest, Fot
Ročište po tužbi ministra policije

KOŠKANJE ISPRED VIŠEG SUDA: Nebojša Stefanović dočekan ovacijama i protestima

Društvo 41

Ministar policije Nebojša Stefanović stigao je danas u Viši sud u Beogradu, gde bi trebalo da bude održano ročište po njegovoj tužbi protiv NIN-a i novinara i urednika tog nedeljnika.

Tim povodom ispred zgrade suda u Timočkoj ulici okupio se jedan broj građana u znak podrške Stefanoviću, a među kojima je i gradski menadžer Goran Vesić. Oni su ministra Stefanovića, koji je i potpredsednik SNS-a, dočekali ovacijama, dok je s druge strane grupa građana držala transparent na kojem piše "Protiv terora vlasti". Oni su Stefanovića dočekali negodovanjem.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Stefanović je tužio NIN i novinara i urednika tog lista Sandru Petrušić i Milana Ćulibrka.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Povod za tužbu je tekst u NIN-u od 16. juna ove godine pod naslovom "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale", a koji je bio i na naslovnoj strani tog nedeljnika.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tekst se odnosio na ulogu ministra Stefanovića u rušenju tri objekta u Hercegovackoj ulici i u njemu se navodi: "Rušenje u Savamali ukljucivalo je više različitih struktura: državne i nedržavne i više nivoa vlasti po vertikali. Otuda je odgovornost gradskog vrha nesporna. Jedino što nije dovoljna. Jer takav posao nije bio moguć bez znanja i pomoci ministra policije."

MUP nije postupio po preporukama za Savamalu

Suđenje po tužbi ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića protiv nedeljnika NIN završeno je danas u Višem sudu u Beogradu davanjem iskaza tužioca i okrivljenih, a presuda će biti saopštena do Nove godine.

(Agencije)

 

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir