KRKOBABIĆ: Pošta Srbije ide u susret elektronskoj trgovini
Foto: Zorana Jevtić

Saradnja Srbije i Kine otvara šansu za razvoj

KRKOBABIĆ: Pošta Srbije ide u susret elektronskoj trgovini

Društvo -
Krkobabić je naglasio da preduzeće kojim on rukovodi je na dobrom putu da ostvari saradnju sa nekom od velikih kineskih kompanija koje se bave trgovinom

BEOGRAD - Generalni direktor "Pošta Srbije" i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić potvrdio je danas da je "Pošta Srbije" na dobrom putu da ostvari saradnju sa nekom od velikih kineskih kompanija koje se bave elektronskom trgovinom.

Krkobabić je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da su premijeri dveju država otvorili vrata saradnje, a da je na onima koji vode javna preduzeća i ključne srpske kompanije u privatnom vlasništvu, da iskoriste tu šansu.

Generalni direktor "Pošta Srbije" je, takođe, najavio da to preduzeće želi da bude i lider u regionu i da su interesantne i pošte Crne Gore, Makedonije i BiH, koje su nekada bile u okviru jedinstvenog sistema.

Krkobabić, koji je juče sa ambasadorom NR Kine u Beogradu Li Mančangom, posetio najveći i najsavremeniji regionalni poštansko logistički centar za sortiranje poštanskih pošiljaka u jugoistočnoj Evropi u Beogradu, ponovio je da je to tehnološki iskorak u 21. vek i da se ide u susret elektronskoj trgovini koja je danas dominantna u svetu.

Generalni direktor "Pošta Srbije" je podsetio da je kineska ekonomija izuzetno rastuća i da su bez premca u trgovini i da mnogo kineskih građana ima u Srbiji i Evropi.Krkobabić je istakao da Pošta Srbije nije monopolista, nego da ima 49 konkurenata, da "20 miliona Srba mesečno uđe u "Pošte Srbije"" i da je "resurs koji pokriva celokupnu Srbiju - 1.500 pošta i 4.500 šaltera".

"Dnevno imamo četiri puta više finansijskih transakcija gotovog novca i svega toga, nego sve banke zajedno koje rade u Srbiji", rekao je Krkobabić.

On je istakao da u "Pošti Srbije" radi 15.000 ljudi i da mu je cilj da sistem koji je preuzeo funkcioniše još bolje.Krkobabić, koji je i predsednik PUPS-a, dodao je da javna preduzeća moraju da smanje gubitke i da se "završi priča" sa preduzećima u restrukturiranju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track