KRVAVA REKA BILA I PLAVA I ZELENA: Bog nije obojio Kubršnicu, zagadili je ljudi!
Foto: Facebook Pt

Rešena misterija

KRVAVA REKA BILA I PLAVA I ZELENA: Bog nije obojio Kubršnicu, zagadili je ljudi!

Društvo -
Bojenje vode se dogodilo prošlog četvrtka oko 15 i da je „krvavu Kubršnicu“ fotografisala jedna od meštanki koja živi u blizini. Voda je tog dana bila crvena, ali to nije ni prvi put, niti jedina boja

Crvena Kubršnica u Aranđelovcu nije bilo nikakvo proviđenje pred Uskrs, jer su reku obojili ljudi! Ko je i šta pustio u vodu, utvrdiće istraga koju sprovodi MUP po krivičnoj prijavi Dragana Jovanovića, predsednika Skupštine Topola, kroz čiju opštinu jednim delom protiče Kubršnica. Ceo slučaj stigao je do nadležnih ministarstava, a danas će se ovaj problem naći i na zasedanju Skupštine Srbije.

Kako je Jovanović izjavio u delu vodotoka Kubršnice u Aranđelovcu, u blizini mesta koje je fotografisano, posluje nekoliko desetina firmi. Jovanović sumnja da bi navodni zagađivači reke mogla da budu preduzeća koja su neposrednoj blizini. Njegova krivična prijava tereti, još uvek NN lice, za izazivanje opšte opasnosti.

- U tom delu posluju firme koje se bave preradom i bojenjem kamena. Kad peru velike mešalice, koje podsećaju na silose od kamene prašine u kojoj ima i farbe, ta voda odlazi u kanalizaciju, koja direktno otiče u Kubršnicu. Treba utvrditi koja od tih firmi nema propisane filtere - kaže Dragan Jovanović.
On navodi da se bojenje vode dogodilo prošlog četvrtka oko 15 i da je „krvavu Kubršnicu“ fotografisala jedna od meštanki koja živi u blizini. Prema njegovim rečima, voda je tog dana bila crvena, ali to nije ni prvi put, niti jedina boja.
- Javljali su mi moji seljani iz Zagorice i Krćevca, kroz koje protiče Kubršnica, da je bilo dana kada je reka plava i zelena. Moraće da reaguje i Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Obavestio sam i ministra Aleksandra Antića da se uključi u rešavanje problema, a danas ću u Skupštini Srbije da potegnem to pitanje - navodi Jovanović, i dodaje da je uzorak vode iz Kubršnice uzet i očekuju se da uskoro biti gotove analize.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track