KUBANSKE VAKCINE STIŽU U SRBIJU: Dogovoren uvoz, ali i zajednička proizvodnja lekova!
Foto: Dragana Udovičić

Saradnja zdravstvenih sistema

KUBANSKE VAKCINE STIŽU U SRBIJU: Dogovoren uvoz, ali i zajednička proizvodnja lekova!

Društvo -
Postignut je dogovor o tome da se na osnovu međudržavnih sporazuma između Kube i Srbije, poštujući važeće propise naše zemlje u ovoj oblasti, omogući korišćenje, određenih kubanskih lekova i vakcina u Srbiji, za koje već postoji interesovanje naših građana.

BEOGRAD - Određeni kubanski lekovi i vakcine moći će da se koriste i u Srbiji, na osnovu međudržavnih sporazuma između Kube i Srbije, dogovoreno je tokom posete ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara Kubi, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Lončar, koji boravi u zvaničnoj poseti Kubi kao član delegacije predsednika Srbije Tomislava Nikolića, prisustvovao je u Havani sastanku sa državnim rukovodstvom Kube, koje je predvodio predsednik Kube Raul Kastro, navodi se u saopštenju.

Tom prilikom postignut je dogovor o tome da se na osnovu međudržavnih sporazuma između Kube i Srbije, poštujući važeće propise naše zemlje u ovoj oblasti, omogući korišćenje, određenih kubanskih lekova i vakcina u Srbiji, za koje već postoji interesovanje naših građana.

Dogovorena je i zajednička proizvodnja pojedinih vakcina i lekova u Srbiji, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Vlade. Ova vrsta sporazuma podrazumeva direktnu saradnju zdravstvenih sistema dveju zemalja, bez posrednika.

Lončar je poslednjeg dana boravka na Kubi obišao sektor za proizvodnju vakcina i lekova i razgovarao sa njegovim rukovodiocima o budućim aspektima dogovorene saradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track