KUBUROVIĆEVA: Još nije stigla zamolnica iz Crne Gore za izručenje tri srpska državljanina
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Posle optužbi za pokušaj terorizma

KUBUROVIĆEVA: Još nije stigla zamolnica iz Crne Gore za izručenje tri srpska državljanina

Društvo -

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal i Ministarstvo pravde nisu primili zamolnicu crnogorskog Ministarstva, kada je reč o izručenju troje srpskih državljana koji su okrivljeni u postupku koji se vodi pred pravosudnim organima Crne Gore, izjavila je danas resorna ministarka Nela Kuburović.

Upitana da li imamo obavezu da postupamo ako takav zahtev stigne, Kuburović je rekla da će u tom slučaju, on biti razmotren i utvrđeno da da li postoji osnov za postupanje po zamolnici.

"Mi imamo obavezu da postupamo po međunarodnim konvencijama, ali i u skladu sa bilateralnim Sporazumom o međunarodnoj pravnoj pomoći i izučenju između Srbije i Crne Gore. Ukoliko zahtev dođe svakako da ćemo da ga razmotrimo i utvrdimo da li postoji osnov za postupanje po datoj zamolnici", rekla je ministarka.

Pojedini podgorički mediji preneli su da je Ministarstvo pravde Crne Gore zatražilo izručenje srpskih državljana Predraga Bogićevića, Nemanje Ristića i Miloša Jovanovića, koji su okrivljeni da su deo organizovane kriminalne grupe koja je pripremala terorističke napade za 16. oktobar.

"Ni Tužilaštvo za organizovani kriminal, ni Ministarstvo pravde Srbije nisu primili nikakvu zamolnicu, kada je u pitanju reč o izručenju domaćih državljana koji su okrivljeni u postupku koji se vodi pred pravosudnim organima Crne Gore", rekla je Kuburović komentarišući navode medija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track