(KURIR TV) DIREKTORKA LAZE LAZAREVIĆA: Vučićević navodnu Kornicovu listu nije dobio iz naše bolnice!
Foto: Nemanja Pančić I Printscreen

Prekršen Zakon o zaštiti prava pacijenata

(KURIR TV) DIREKTORKA LAZE LAZAREVIĆA: Vučićević navodnu Kornicovu listu nije dobio iz naše bolnice!

Društvo -
Direktorka bolnice Laza Lazarević i bivša ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da liste bolesnika ne mogu da izađu iz njihove ustanove jer bi to bilo narušavanje profesionalne tajne, pa ni lista Aleksandra Kornica koju je danas Dragan J. Vučićević pokazao je tokom gostovanja na televiziji Pink.

"To sigurno nije dobio od naše institucije. Jedino možemo da damo zvanična dokumenta za slučaj da ih zatraži sud i to u posebnim okolnostima. Dakle, primerak otpusne liste se nalazi kod samog pacijenta. Jedan primerak otpusne liste je tu, a drugi primerak ima i izabrani lekar u svom kartonu", navela je Đukić Dejanović i dodala da je u pitanju narušavanje profesionalne tajne.

"To bi bilo teško narušavanje profesionalne tajne. Nikada nikome, ni iz medija, otpusnu listu ne možemo dati ni članovima domaćnistva, već samo licu na koje se odnosi lista", zaključila je direktorka i dodala da je sve regulisano Zakonom o zaštiti prava pacijenata.

Gostovanje Vučićevića na Pinku:

Na Tviteru se pitaju i kako to da je datum potvrde 20. novembar, odnosno pitanje je kako je Dragan J. Vučićević znao pre devet dana da će mu upravo ova potvrda zatrebati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track