LAŽNA UZBUNA: Srpski lekar nije otet u Libiji
Foto: Profimedija

Ministarstvo spoljnih poslova demantuje glasine

LAŽNA UZBUNA: Srpski lekar nije otet u Libiji

Društvo -
Ambasada nastavlja da proverava sve informacije, ali zasad nema nijednog pokazatelja da je bilo koji srpski državljanin otet, navode u nadležnom ministarstvu

BEOGRAD - Ambasada Srbije u Libiji posle jučerašnje intenzivne provere vesti da je u toj zemlji otet jedan srpski lekar nije dobila nikakve naznake da se to dogodilo, navode u Ministarstvu spoljnih poslova.

"Ambasada nastavlja da proverava sve informacije, ali zasad nema nijednog pokazatelja da je bilo koji srpski državljanin otet", navode u nadležnom ministarstvu.

Oni su još jednom apelovali na građane Srbije da ne putuju u Libiju, dok onima koji su trenutno tamo preporučuju da što pre napuste zemlju.

Srpski ambasador u Libiji Oliver Potežica navodi da je ambasada „čak dobila podatke da je reč o maksilofacijalnom hirurgu i odmah preduzela korake, i to vrlo intenzivne, na proveravanju te informacije, ali ispostavilo se da nema nikakvih naznaka da je bilo koji doktor u Tripoliju kidnapovan“.

"Kasnije se pojavila druga informacija, da je, navodno, kidnapovan neki naš doktor u blizini bolnice u mestu oko 50 kilometara jugozapadno od Tripolija", kazao je ambasador Srbije:

"Preduzeli smo korake da i to proverimo i nema nijednog, prema našim informacijama, našeg radnika koji radi u toj bolnici, a prema informacijama drugog medicinskog osoblja iz iste bolnice, naš poslednji radnik koji je radio u njoj otišao je pre dva meseca", dodao je Potežica.

Oliver Potežica
Oliver Potežica

(B. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track