LICITACIJA: RTV Trstrenik prodat za 177.000 evra
Foto: Profimedia

Agencija za privatizaciju

LICITACIJA: RTV Trstrenik prodat za 177.000 evra

Društvo -
Aukcionar Božidar Đurić je istakao da je ovo prva licitacija u Agenciji za privatizaciju po novom zakonu i uredbi o privatizaciji

BEOGRAD - Javno preduzeće Radio-televizija Trstenik prodata je danas na aukciji u Beogradu za 177.000 evra konzorcijumu privatnih lica u kojem su Vladimir Stevanović i Milorad Pantić. Početna cena na javnom nadmetanju bila je 30.000 evra, koja je formirana na na osnovu najviše cene koju su u prijavi ponudila dva, od četiri učesnika aukcije za to lokalno radiodufuzno preduzeće.

Aukcionar Božidar Đurić je istakao da je ovo prva licitacija u Agenciji za privatizaciju po novom zakonu i uredbi o privatizaciji. Nakon aukcije kupac Vladimir Stevanović, koji je u ime svog konzorcujuma učestvovao u licitaciji, nije želeo da daje izjave za medije. Javnom nadmetanju za RTV Trstenik u Agenciji za privatizaciju u Beogadu prisustvovali ; su i direktor tog javnog preduzeća Jovan Marinković i predstavnici sindikata, koji su pokušači da ospore jednog od učesnika licitacije tvdeći da se se radi o osobi koja je osuđivana, ali nisu hteli da preciziraju o kome se radi.

Marinković je rekao da je "među prijavljenima na aukciji i gospodin koji je priložio potvrdu suda u kojoj stoji da je osuđivan, da je čak bio i u zatvoru". On je naveo da takvu tvrdnju iznosi "na osnovu izveštaja člana za komisije (za privatizaciju RTV Trstenik) iz reda zaposlenih u toj televiziju". Nakon javnog nadmetanja na kojem je pobedio konzorcijum privatnih lica Vladimir Stevanović i Milorad Pantić, a ne kandidat koga su osporavali zaposleni u RTV Trstenik, Marinković je novinarima rekao da "kad je u pitanju novi vlasnik Televizije Trstenik očekuje da će to biti uspešna privatizacija".

"Poznajem novog vlasnika, ne tako puno, on je mlad čovek i nisam imao priliku da se družim sa njim, ali znam da je to lepo vaspitan momak, da je obrazovan, da je ambiciozan, da je vredan", rekao je direktor RTV Trstenik.

Na pitanje da li će RTV Trstenik opstati, Marinković je izrazio uverenje da hoće.

"Ako je neko bio spreman da uloži tolika sredstva on će morati da pronađe načine kako da opstane. Sasvim sigurno je da će ih naći", rekao je Marinković. Sadašnji direktor te televizije je dodao da "sasvim sigurno neće" ostati na RTV Trastenik, ali, kako je istakao, "ne zato što dolazi novi vlasnik, nego zato što ima neka druga opredeljenja".

Marinković je još rekao da je na televiziji Trstenik trenutno zaposleno 12 ljudi i da je to "minimum" da bi taj medij mogao da informiše područje na kojem živi oko 50.000 stanovnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track