Ljajić: Prevareni građani će biti obeštećeni
Foto: Printscreen

Ministar turizma

Ljajić: Prevareni građani će biti obeštećeni

Društvo -
Mi sada utvrđujemo tačan broj, moramo da vidimo spisak prevara, biće dobro ako je to ovaj broj a ne veći, rekao je Ljajić

BEOGRAD- Ministar turizma Rasim Ljajić izjavio je danas da će građani koje je vlasnik agencije "Uniko travel" Nenad Filipović prevario, biti obeštećeni od novca koji je agencija morala da uloži kao depozit.

"Reč je o 40.000 evra i od tog novaca bi trebalo da se obeštete građani. Mi sada utvrđujemo tačan broj, moramo da vidimo spisak prevara, biće dobro ako je to ovaj broj a ne veći", rekao je Ljajić. On je dodao da je u cilju sprečavanja ovakvih prevara neophodno da se promene propisi i najavio izmene zakona o turizmu. "To nije turistička, to je prevarantska agencija. Neverovatno je da isti čovek u dve god na isti način prevari ljude, zato mi razmišljamo, mislim da će već naredne nedelje biti izmene zakona o turizmu. Pokušaćemo da sistemski sprečimo, mada nikada ne možete sa sigurnošću da sprečite ovako nešto, ali da pooštrimo i povećamo kontrolu", rekao je Ljajić. Prema njegovim rečima, procedure će biti pojednostavljene, a kazne i kontrola će biti pooštrene. "Turistička inspekcija je protiv njega još 5. maja pokrenula postupak, ali procedura podrazumeva da je on stranka u postupku i da ima pravo da se izjasni na to što je pokrenuto protiv njega, a u međuvremenu je promenio adresu, a kada ga nađete na toj adresi on neće da odgovori, to se mora menjati", rekao je Ljajić. On je dodao i da će na predstojećim velikim sajmovima turizma u Londonu i Moskvi, Srbija nastupati zajedno sa Bosnom i Hercegovnom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track