Ljajić: Za odmor u Srbiji podeljeno skoro 14.000 vaučera
Foto: Dragana Udovičić

Najviše preuzeli penzioneri

Ljajić: Za odmor u Srbiji podeljeno skoro 14.000 vaučera

Društvo -

NIŠ - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas u Nišu da je od početka godine podeljeno skoro 14.000 vaučera za odmor u Srbije.

Prema njegovim rečima, 65 odsto vaučera preuzeli su penzioneri, a najtraženije destinacije za odmor su Prolom i Lukovska banja, Banja Koviljača, Kopaonik i Zlatibor.

"Nadam se da ćemo do kraja godine podeliti svih 46.000 vaučera, koliko ih je predvidjeno za ovu godinu", kazao je Ljajić koji je u niškoj hali "Čair" prisustvovao otvaranju 17. Medjunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora. Ljajić je rekao da je od početka godine podeljeno samo šest vaučera za odmor u Niškoj Banji što je zanemarljiv broj u odnosu na druge turističke destinacije.

"Teško da možemo da imamo ozbiljniji razvoj turizma u niškom kraju bez oživljavanja Niške Banje. Najava izgradnje akva parka predstavlja optimističan signal da bi ova banja mogla da vrati stari sjaj", istakao je Ljajić.

On je rekao da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunicija više nego zadovoljno rezultatima u sektoru turizma u prva dva meseca ove godine.

"Imamo rast broja domaćih turista za 14 odsto, rast broja stranih turista za 22 odsto, a broj noćenja porastao je za 22 odsto. U odnosu na prva dva meseca prošle godine devizni priliv je veći za devet odsto", kazao je Ljajić.

Ukoliko ne bude nekih nepredvidjenih okolnosti, podvukao je Ljajić, ove godine možemo očekivati rekordan turistički promet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track