Ljajić:Šešelj u Srbiji u utorak
Foto: Beta

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom

Ljajić:Šešelj u Srbiji u utorak

Društvo -
Stigao je dopis da su se Šešelj i tim lekara suda u Hagu, dogovorili da se oslobađanje odloži do utorka, rekao je Ljajić

BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je danas da nema potrebe sa licitiranjem dolaska lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, jer prema informacijama iz Tribunala on neće doći u Srbiju pre utorka.

Stigao je dopis da su se Šešelj i tim lekara suda u Hagu, dogovorili da se oslobađanje odloži do utorka. Upitan da li će vlada slati avion po Šešelja, on je odgovorio da do sada ni za jednog haškog osuđenjika nije slat avion i da se to neće desiti ni ovog puta.

Ljajić je ocenio da vladi "nema šta da se zameri", da je reagovala brzo i u rekordnom roku dala garancije za njegovo oslobađanje, ali da je naglasio da je slučaj Vojislava Šešelja presedan za sud u Hagu. "Ovo je presedan po mnogo čemu, jer je 12 godina trajao postupak bez prvostepene presude i ono što je trajalo 12 godina, sada je završeno, verujte mi za 12 sati", rekao je Ljajić za RTS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track