LJILJANA PEKIĆ O OTKRIVANJU SPOMENIKA: Zaslužen šamar demokratama
Foto: Zorana Jevtić

Na Cvetnom trgu

LJILJANA PEKIĆ O OTKRIVANJU SPOMENIKA: Zaslužen šamar demokratama

Društvo -
BEOGRAD - To što je spomenik Borislavu Pekiću danas otkrio lider SNS Aleksandar Vučić sam pisac bi smatrao "zasluženim šamarom demokratama", uverena je Pekićeva supruga Ljiljana.

Na sajtu borislavpekic.com, naime, jedan od posetilaca postavio je pitanje Ljiljani Pekić šta bi pisac mislio o tome što mu spomenik otkriva Aleksandar Vučić.

"Mislim da bi rekao da je šamar koji je ovim gestom dodeljen demokratima zaslužen", odgovorila je Ljiljana Pekić.

"On nije bio osoba koja je to očekivala, ali ja jesam", napisala je Ljiljana Pekić. Odgovarajući na ocenu posetioca da ona danas učestvuje u promociji vlasti koja je srozala kulturu na najniži nivo i da bi pre trebalo da se ogradi, kao i pisac Filip David, Ljiljana Pekić je napisala da danas učestvuje u odavanju počasti Pekiću.

"To je početak i kraj priče", kaže gospođa Pekić."Ovaj spomenik će biti tu kroz sto godina kada ni Vi ni ja nećemo biti tu", poručila je ona.

"To što ga se demokrati nisu setili 24 godine je na njihovoj savesti, a ne na mojoj. Ja sa svojih 84 godina sam posvetila svoj život Pekiću i posle njegove smrti njegovom radu, i Vi nemate pravo da me sudite. Moj uzor je Pekić koji u najgore vreme komunizma nije vratio ni jednu nagradu, Vaš može slobodno da bude Filip David i njegovo ograđivanje, čije bi bolje mesto bilo u nekoj njegovoj pisanoj reči", navela je Pekić.

Književniku Borislavu Pekiću, koji je bio jedan od osnivača Demokratske stranke, danas je otkriven spomenik na Cvetnom trgu u Beogradu, u prisustvu njegove supruge Ljiljane i poštovalaca.Spomenik je otkrio premijer Aleksandar Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track