MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O MIGRANTSKOJ KRIZI:  Nesloga oko pitanja izbeglica narušava rad EU
Foto: Reuters

Ne postoji jedinstven stav

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O MIGRANTSKOJ KRIZI: Nesloga oko pitanja izbeglica narušava rad EU

Društvo -
BEOGRAD - Međunarodna konferencija "Migrantska kriza - Strategijska dilema" održana je u Beogradu.

Uvodno predavanje o posledicama migrantske krize održao je u Visokoj školi modernog biznisa profesor dr Janos Haralambides, politički savetnik Evropskog parlamenta i predsednik Saveta fakulteta Ledra iz Nikozije.

- Migrantska kriza je predmet brojnih rasprava u Briselu i za sada ne postoji jedinstveni stav na koji način Evropska unija treba da se odnosi prema migrantima. Posebno nema rešenja o finansiranju troškova koji proističu iz migrantske krize. Zbog toga države preduzimaju individualne aktivnosti čime se narušavaju osnovni principi na kojima se zasniva funkcionisanje EU - rekao je Haralambides.

Posle uvodnog predavanja usledila je panel diskusija na kojoj su učestvovali i eksperti iz ove oblasti u Srbiji, Bojan Brkić, urednik Spoljnopolitičke redakcije RTS-a, dr Petar Petrović, naučni savetnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu Beograd, prof. dr Dobrosav Radovanović i prof. dr Dragan Vučinić.

Na konferenciji su prisustvovali profesori i studenti Visoke škole modernog biznisa, kadeti Vojne Akademije, predstavnici skupštine grada Beograda i opštine Zemun i predstavnici medija.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track