MEĐUNARODNO ISTRAŽIVANJE KOJE ĆE VAS IZNENADITI: Šta stranci traže u Srbiji, a šta u Hrvatskoj?
Foto: Fixr.com

Dobro smo prošli

MEĐUNARODNO ISTRAŽIVANJE KOJE ĆE VAS IZNENADITI: Šta stranci traže u Srbiji, a šta u Hrvatskoj?

Društvo -
Ekipa s finansijskog bloga Fixr.com jednostavno je u pretraživač ukucala "Koliko košta * na Mauricijusu" i gledali šta im Gugl predlaže umesto zvezdice

Guglovo automatsko završavanje reči može da bude vredan istraživački alat. S obzirom na to da Gugl pretraživanje predlaže na temelju onoga što su drugi korisnici najviše pretraživali, tako se lako može složiti slika kakve su percepcije zemalja u svetu.

Ekipa s finansijskog bloga Fixr.com jednostavno je u pretraživač ukucala "Koliko košta * na Mauricijusu" i gledali šta im Gugl predlaže umesto zvezdice. U slučaju spomenutog Mauricijusa, pretraživač im je sugerisao "Koliko košta rob na Mauricijusu". Ipak rezultati ni za druge zemlje nisu bili ništa manje šokantni.

Na primer, dok većinu zanima koliko košta patent u SAD-u, ili pasoš u Kanadi, u Meksiko se odlazi na liposukciju. U Južnoj Americi osim cene života u većini zemalja, iskaču Čile sa kolom, Argentina s pivom, a u Brazilu je najzanimljivija cena prostitutke.

U Evropi postaje zanimljvo. Cena prostitutke najtraženija je u Letoniji, Ukrajini i Bugarskoj, u Albaniji se traži operacija nosa, U Irskoj sahrane,a u Rusiji cena letenja MiG-om. Dok strance najviše zanima koliko u Hrvatskoj košta kafa, u Srbiji ih zanima pivo. Osim cene automobila i naravno, prostitutki u Aziji su najzinimljivije device. Iskače Iran, za kog se stranci pitaju "koliko u Iranu košta bubreg"

U Africi se uglavnom traže hrana i piće, dijamanti – i robovi. Dok je za Novi Zeland najtraženija cena vazektomije, u Australiji se ironično najviše traži veštačka oplodnja.

(Fixr.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track