Mihajlovićeva: Kompletan izveštaj o kvaru falkona do sutra
Foto: Aleksandar Stojanovic

Uskoro pred javnošću

Mihajlovićeva: Kompletan izveštaj o kvaru falkona do sutra

Društvo -
Prema izveštaju, kopilot Bojan Zorić nehotice je prosuo kafu na instrument tablu i počeo da je briše salvetom i tom je prilikom slučajno aktivirao prekidač "emergency slot extension"

BEOGRAD - Kompletan izveštaj o kvaru aviona u kome je bio predsednik Srbije Tomislav Nikolić biće predstavljen do sutra, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

"Kompletan izveštaj je gotov. Direktorat će danas, najkasnije sutra predstaviti izveštaj javnosti", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlovićeva novinarima u Skupštini Srbije.

Foto: Fonet/Dragana Udovičić
Foto: Fonet/Dragana Udovičić

Preliminarni izveštaj Direktoratacivilnog vazduhoplovstva Srbije (DCV)pokazao je da seavionu kome je predsednik TomislavNikolićleteo u Rim vratio u Beograd nakon što je neko iz posade slučajno uključio prekidač za slučaj nužde što je uzrokovalo gašenjejednog motora.

Prema izveštaju, kopilot Bojan Zorić nehotice je prosuo kafu na instrument tablu i počeo da je briše salvetom i tom je prilikom slučajno aktivirao prekidač "emergency slot extension". Predsednik Srbije krenuo je 17. aprila 2015. godine u posetu Vatikanu, ali se vratio zbog kvara aviona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track