Ministar ŠŠarčević: Uspeh na ŠŠangajskoj listi potvrda kvaliteta Beogradskog univerziteta
Foto: Nebojša Mandić

Među prvih 300

Ministar ŠŠarčević: Uspeh na ŠŠangajskoj listi potvrda kvaliteta Beogradskog univerziteta

Društvo -

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da je visoko mesto na prestižnoj Šangajskoj listi priznanje za Univerzitet u Beogradu, ali i potvrda kvaliteta našeg obrazovanja.

Šarčević je, tokom sastanka sa rektorom UB prof. dr Vladimirom Bumbaširevićem, rekao da je visoko mesto na prestižnoj Šangajskoj listi, među 300 najboljih univerziteta na svetu, potvrda rezultata koji su postignuti u visokom obrazovanju i nauci.

Ministar je naglasio da je potrebno osnažiti i druge univerzitete u Srbiji da se nađu na prestižnim svetskim listama koje rangiraju univerzitete, te da će ostvareni rezultat UB sigurno za njih biti podstrek, navodi se u saopštenju ministarstva.Istakao je da će Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i do sada, podržavati razvoj visokog obrazovanja i raditi na unapređivanju njegovog kvaliteta, ali i čitavog prosvetnog sistema.

Rektor Bumbaširević je rekao da je Univerzitet u Beogradu imao odličnu saradnju sa ministarstvom, a ministar Šarčević je dodao da će se takva saradnja, na obostrano zadovoljstvo, i nastaviti.Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra za razvoj i visoko obrazovanje dr Milovan Šuvakov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track