MINISTARSTVO ODBRANE UPOZORAVA: Raste pritisak migranata iz pravca Bugarske
Foto: Reuters

Zajedničke snage vosjke i policije na terenu

MINISTARSTVO ODBRANE UPOZORAVA: Raste pritisak migranata iz pravca Bugarske

Društvo -

U poslednjih 15 dana porastao je pritisak ilegalnih migranata iz pravca Bugarske, koji, u većim grupama, pokušavaju da uđu kod Negotina i ka Dimitrovgradu, izjavio je jutros portparol Ministarstva odbrane, kapetan korvete Jovan Krivokapić.

Krivokapić je rekao da je sinoć uhvaćena grupa od 50 migranata, koji su sprovedeni u prihvatne centre, dok je krijumčar iz Vranjske Banje uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati.

“Zajedničke snage vojske i policije dobile su jasan zadatak da spreče ilegalan ulazak migranata iz Bugarske i Makedonije, i da se bore protiv krijumčara ljudima”, rekao je Krivokapić.

Kako je dodao, za sada su pešačke i motorizovane patrole otkrile i sprečile ilegalan ulazak oko 7.500 migranata.

Na pitanje da li bi podizanje barijera pomoglo u sprečavanju ilegalnog ulaska migranata, Krivokapić je odgovorio da je to odluka državnih organa, a da će zajedničke snage vojske i policije u potpunosti biti spremne da tu odluku sprovedu.

On je dodao i da je bezbednosna situacija na granici Srbije stabilna i da nema posebnih opasnosti od terorističkih akcija.

“Naše snage uočile su rutinskom proverom da među migrantima ima i ljudi koji su možda imali prethodno iskustvo kao pripadnici oružanih snaga, ali oni ne predstavljaju opasnost po bezbednost Srbije”, rekao je Krivokapić.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track