MINISTARSTVO ODBRANE UVERAVA: Vojska spremna da reaguje u slučaju pogoršanja vremena
Foto: Ministarstvo Odbrane S

Očekuju se obilne padavine

MINISTARSTVO ODBRANE UVERAVA: Vojska spremna da reaguje u slučaju pogoršanja vremena

Društvo -
Portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić izrazio je nadu da se vremenska prognoza za naredne dane neće obistiniti, ali je istakao da je Vojska Srbije spremna za sve situacije.

Prema njegovim rečima, pripadnici Vojske Srbije trenutno su angažovani u svim opštinama gde je prethodnih dana bila proglašena vanredna situacija zbog poplavnog talasa, Lučanima, Čačku, Novom Pazaru, Raški, Kraljevu, Trsteniku, Kosjeriću, Požegi, Arilju...

"Reč je o više stotina pripadnika, a osim toga angažovana je i mehanizacija, mašine, pumpe, sve što je neophodno za pomoć", rekao je Krivokapić.

"Pošto je situacija stabilna, sve to što je na terenu je dovoljno", dodao je on.

On je podsetio da je u Novom Pazaru prvog dana bilo najkritičnije, da je Vojska tamo uspela da sanira posledice i , kako je rekao, ostala je u pripavnosti. Kada je reč o Čačku i Lučanima, Vojska Srbije je spremna da angažuje dodatne snage po zahtevu lokalne samouprave i Sektora za vanredne situacije.

Krivokapić je objasnio da je vanredna situacija više proglašena kao preventivna mera, da bi u najkraćem roku angažovali sve snage.

"Konkretno za Vojsku Srbije, primera radi, imamo sada 1.000 pripadnika koje možemo angažovati u najkraćem roku", naveo je Krivokapić.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track