MINISTARSTVO PROSVETE: Peticijom o Darvinu nećemo se baviti
Foto: Zorana Jevtić

Peticija stigla i na Beogradski univerzitet

MINISTARSTVO PROSVETE: Peticijom o Darvinu nećemo se baviti

Društvo -

BEOGRAD - Ministarsvo prosvete se neće baviti peticijom za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama, izjavio je ministar Mladen Šarčević.

Šarčević je za utorak rekao da se bilo koja naučna istina ili nova teorija, a naročito one koje su od svetskog značaja, ne mogu uvoditi tek tako, bez međunarodne potvrde.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević rekao je da je peticija stigla na Univerzitet i da će zbog velikog interesovanja javnosti biti na dnevnom redu neke od narednih sednica Senata.

"Nevezano za to ko su potpisnici, zna se da se naučne teorije potvrđuju ili odbacuju na naučnim skupovima i u naučnim časopisima, a nikako peticijama i raspravama u javnosti", kazao je rektor za list i dodao da bi bilo neprihvatljivo da tu tematiku razmatraju ljudi koji se bave nekm drugim oblastima.

Peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i fakultetima, koju je potpisalo 166 pojedinaca, upućena je Odboru Skupštine Srbije za obrazovanje, Ministarstvu prosvete, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, kao i senatima univerziteta.

(Beta/Danas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Neko je nastao od majmuna, a neko od magarca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track