MITO: Direktorka uzima po 1.500 evra da upiše studente

Optužuju je, a ona ne da fotelju

MITO: Direktorka uzima po 1.500 evra da upiše studente

Društvo -
Protiv direktorke Visoke zdravstvene škole strukovnih studija Anđelke Lazarević podneta krivična prijava zbog zloupotrebe položaja

BEOGRAD - Protiv direktorke Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Zemunu Anđelke Lazarević nedavno je podneta krivična prijava, ali ona i dalje obavlja istu funkciju!Petrica Ružić, profesorka u penziji koja je predavala u ovoj školi, naglašava da je ona prva primetila da je Lazarevićeva korumpirana i da je zbog toga oterana u penziju.- Studenti iz Grčke dolazili su na fizioterapeutski smer i završavali školu a da nisu znali ni reč srpskog. Kod mene su na dijetetičarski smer došli 2003. godine. Na ulazu u kabinet me je sačekalo osam grčkih studenata i direktor agencije koja je posredovala između grčkih studenata i Više medicinske škole. Oni su imali blanko prijave za ispit i tražili su da ih popunim bez ispitivanja - objašnjava Ružićeva:- Rekla sam da oni ne mogu da polažu ispit jer ne ispunjavaju uslove, a direktor agencije mi je nudio mito. Nudio mi je put u Atinu za vreme Olimpijskih igara, novac i da budem gostujući profesor u Grčkoj. Odbila sam sve, žalila se Upravnom odboru, Ministarstvu prosvete, policiji, ali uzalud.Ona naglašava da su na kraju ipak svi oni dobili diplomu!- Direktorka je već 21 godinu na toj poziciji. Svake školske godine upisivala je studente preko dozvoljenog broja i uzimala po 1.500 evra! Mene je oterala u penziju zato što nisam želela da upišem Grcima ocene. Znam da je bila privedena na razgovor 2005, ali na tome je ostalo i niko ne preduzima ništa - navodi naša sagovornica.A da se nije mnogo promenilo, navode i neki od aktuelnih studenata s kojima smo razgovarali. Izgleda da je i tarifa ostala ista.- Uzima 1.500 evra po studentu. Na smeru strukovni medicinski radiolog dozvoljeno je da se upiše 80 studenata, a ona je 2014. upisala čak 40 studenata više. To se sve zna, ali joj niko ne može ništa!U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu potvrđeno nam je da se vodi postupak protiv direktorke Anđelke Lazarević.- Podneta je jedna krivična prijava za zloupotrebu položaja odgovornog lica. Načinila je štetu školi nesavesnim poslovanjem. Predmet je predat policiji i sada je sve na njima - naveli su u tužilaštvu.U Ministarstvu prosvete kažu da im nisu stizale prijave.- Nisu nam podnošene predstavke koje sadrže informacije o slučaju koji navodite u pitanjima. Pitanja vezana za krivične prijave su u nadležnosti tužilaštva, a ne ministarstva.

Direktorka LazarevićSVE SU TO LAŽIDirektorka Anđelka Lazarević negira sve navode, pa čak i da je protiv nje podneta krivična prijava.- Ne, ne, to su lažne optužbe, vi nemate dokaze za to. Svake godine upišemo onoliko studenata koliko je dozvoljeno - revortirano nam je odgovorila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track