MUP O SPECIJALCIMA NA STEFANOVIĆEVOJ KONFERENCIJI: To je praksa u celom svetu
Foto: Zorana Jevtić, Stefan Jokić, Nebojša Stefanović

Naoružani do zuba

MUP O SPECIJALCIMA NA STEFANOVIĆEVOJ KONFERENCIJI: To je praksa u celom svetu

Društvo -
BEOGRAD - U prisustvu policajaca na jučerašnjoj konfrenciji za novinare ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića nema nikakvih prikrivenih namera, a prisustvo policije je praksa i najrazvijenijih država u svetu, izjavila je danas šefica Biroa za saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Biljana Popović Ivković.

"Ovo nije prvi put da su policijski službenici MUP-a bili prisutni na konferencijama za novinare, nekada su iza stajali pripadnici Žandarmerije, nekada SAJ-a, nekada Uprave saobraćajne policije, nekada Intervente jedinice, ali je ovo prvi put da se o tome govori i piše", rekla je šefica Biroa za saradnju s medijima.

Ona je navela da joj nije jasno zašto se stvara takva atmosfera. Kako se navodi u saopštenju, šefica je rekla da se to dešava "u dana kad je očigledan pokušaj destabilizacije Srbije, u danu kada su iznete gnusne optužbe na račun premijera (Aleksandra Vučića), u danu kada se zloupotrebljavaju nedužni ljudi i kada je Branko zapravo Saša, pojedini mediji bave se analizom ko je stajao iza ministra Stefanovića na konferenciji".

"Ovde je reč o očiglednoj zameni teza i skretanju pažnje javnosti sa najozbiljnijih na periferne stvari", rekla je Biljana Popović Ivković.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Nebojša Stefanović je bio okružen pripadnicima specijalnih policijskih jedinica koji su bili naoružani do zuba.

Podsećamo, Aleksandar Kornic, bivši direktor Kurira, podneo je krivičnu prijavu protiv urednika Informera Dragana J. Vučićevića i Damira Dragića, direktora tog lista, koje optužuje za prinudu, povredu slobode govora i podstrekivanje na krivično delo zloupotreba poverenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track