Najbolji evropski ortopedi u Beogradu!
Foto: Aleksandar Jovanović

Otvoren Peti kongres SOTA

Najbolji evropski ortopedi u Beogradu!

Društvo -

Oko 500 najboljih hirurga i traumatologa iz Evrope i Srbije razmeniće iskustva i znanja na skupu kojim predsedava naš stručnjak prof. dr Marko Bumbaširević

Oko 500 najboljih i najznačajnih ortopedskih hirurga i traumatologa iz Srbije i Evrope prisustvuje Petom kongresu Srpske ortopedske traumatološke asocijacije (SOTA) u Beogradu!Na kongresu koji traje do nedelje srpski lekari imaće prilike da razmene iskustva i i znanja sa kolegama iz Evropskog udruženja ortopedskih hirurga i traumatologa (EFORT) i Evropskog udruženja za tkivnu regeneraciju u ortopediji i traumatologiji (ESTROT)

Istaknuti stručnjak prof. dr Marko Bumbaširević, predsednik kongresa i predsednik SOTA, kaže da ga raduje što se okupio ovoliki broj stručnjaka.- EFORT je glavno udruženje, ali raduje me što na kongresu prisustvuju i stručnjaci iz udruženja za regenerativnu medicinu, koja je, prema mišljenju mnogih, budućnost medicine i ortopedije. Matične ćelije i biološki način lečenja su naša budućnost i Srbija se trudi da to što više primenjuje, na dobrobit naših pacijenata - naglasio je dr Bumbaširević i dodao da će SOTA nastaviti saradnju sa stručnjacima iz celog sveta kako bi „naši mladi lekari mogli da odlaze u inostranstvo i dalje se usavršavaju“.Dr Bumbaširević kaže i da je ortopedija skupa disciplina, ali da se Srbija trudi da sredstva kojim raspolaže ulaže u najkvalitetnije ugradne materijale.- Ortopedija, kao i druge grane, napreduje sporo, ali rekao bih da smo mnogo postigli u odnosu na pre 30 godina. Pored toga što rekonstrukciju povređenih ekstremiteta radimo mikrohirurški, radimo i projekat bioničke noge sa Stanišom Raspopovićem. Čekamo dozvolu Etičkog komiteta i države, šteta bi bilo da to ne uradimo prvi u svetu - ističe dr Bumbaširević.

Kinezi priznajuMNOGO SMO NAUČILI OD DOKTORA MARKA BUMBAŠIREVIĆAKongresu ne prisustvuju samo srpski i evropski stručnjaci već su pristigli i stručnjaci iz Kine i Japana. Čuveni kineski ortoped Dadi Đin, koji je bio i general u kineskoj vojsci, istakao je da se za stručnost naših lekara nadaleko čulo.- Profesor Bumbaširević je izuzetno cenjen u svetu. Od njega smo naučili napredne i originalne tehnike u tretiranju koštanih defekata u traumatologiji. Drago mi je što sam ovde, a sledeće godine će u Srbiju doći još kineskih lekara - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track