NAJBOLJI INFORMATOR O RADU: Poverenik za informacije od javnog značaja dodelio prizanje MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Nagrada uručena državnom sekretaru Biljani Popović Ivković

NAJBOLJI INFORMATOR O RADU: Poverenik za informacije od javnog značaja dodelio prizanje MUP Srbije

Društvo -

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za najbolji Informator o radu, koje institucija Poverenika za informacije od javnog značaja dodeljuje u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna.

Priznanje je državnom sekretaru Ministarstva unutrašnji poslova Biljani Popović Ivković uručio Poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti Rodoljub Šabić.

Zahvalivši se u ime Ministarstva, državni sekretar Popović Ivković istakla je da dobijeno priznanje predstavlja potvrdu poštovanja zakona Srbije, pre svega Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, saopštio je MUP.

"Uspeli smo da objavimo sve podatke pre nego što ih je iko i zatražio", rekla je Popović Ivković, istakavši da građani i mediji imaju pravo da ostvare uvid u rad organa vlasti i da imaju pravo da saznaju sve informacije o trošenju budžetskih sredstava.

Državni sekretar je naglasila da je upravo ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, od kada je stupio na funkciju, insistirao na transparentnosti i otvorenosti Ministarstva, slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i poštovanju ljudskih prava.

Popović Ivković je napomenula da dobijeno priznanje obavezuje Ministarstvo na još aktivnije zalaganje u otvrenosti i dostupnosti informacija od javnog značaja.

Obrazlažući odluku žirija da ovogodišnji laureat za najbolji informator o radu bude Ministarstvo unutrašnjih poslova, Šabić je istakao da MUP godinama unazad kontinuirano, kvalitativno unapređuje postupanje u oblasti informacija od javnog značaja."Ovo priznanje dodeljeno je za jedan moderniji, proaktivan način komunikacije.

Prepručujem svima da uđu na sajt Ministarstva unutrašnjih poslova, posebno da pogledaju Informator o radu, i videće šta jedno veliko i glomazno Ministarstvo ima da ponudi. Ako može ono, mogu i mnogi drugi to da učine", rekao je Šabić.

Priznanje za najbolji informator o radu, Ministarstvu unutrašnjih poslova dodelio je žiri koji su činili Poverenik, predstavnici novinarskih udruženja - UNS-a i NUNS-a, akademske zajednice i Koalicije za slobodan pristup informacijama od javnog značaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track