NAPUŠTENE ŽIVOTINJE SE NEĆE SMRZAVATI: Pančevci postavljanju kućice za pse i mačke
Foto: Tanjug

Da prežive zimu

NAPUŠTENE ŽIVOTINJE SE NEĆE SMRZAVATI: Pančevci postavljanju kućice za pse i mačke

Društvo -
Predviđeno je postavljanje kućica za napuštene pse i mačke, a Pančevo je na taj način postalo prva lokalna samouprava koja je donela ovakvu odluku

PANČEVO - Zimu i hladne dane napuštene životinje u Pančevu dočekaće u montažnim kućicama koje će biti postavljene na teritoriji grada.

Skupština grada Pančevo je na sednici usvojila Odluku o postavljanju montažnih, pokretnih i drugih objekata na površinama javne namene. Predviđeno je postavljanje kućica za napuštene pse i mačke, a Pančevo je na taj način postalo prva lokalna samouprava koja je donela ovakvu odluku.

U tekstu odluke grada između ostalog se navodi da se na delovima površina javne namene mogu postavljati montažne kućice namenjene za ishranu i smeštaj pasa i mačaka bez vlasnika u skladu sa Pravilnikom.

Zahtev za donošenje Odluke o korišćenju dela površine javne namene za postavljanje kućica mogu podnositi udruženja građana registrovana za brigu o životinjama kao i Javno komunalno preduzeće u čijoj nadležnosti je postupanje sa psima i mačkama bez vlasnika, navodi se u Odluci grada.

Kućice se mogu postavljati na osnovu Odluke o korišćenju dela površine javne namene izdate od strane JP Direkcija Pančevo i za korišćenje dela površine javne namene neće se plaćati lokalna komunalna taksa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track