NE ODUSTAJEMO OD KOSOVA: Nikolić čestitao pobedu građanima Srbije

Uspeh!

NE ODUSTAJEMO OD KOSOVA: Nikolić čestitao pobedu građanima Srbije

Društvo -
BEOGRD - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić čestitao je građanima pobedu Srbije, nakon što je u Generalnoj konferenciji Uneska odbijen prijem Kosova u članstvo te organizacije, uz poruku da je ovo bila pravedna i moralna pobeda u skoro nemogućim uslovima.

Nikolić je čestitao Vladi Srbije što je, kako se navodi, uložila mnogo diplomatskih napora i nije odustala ni kada se činilo da je sve izgubljeno.

"Srbija ima mnogo prijatelja u svetu koji prijateljstvo ne zasnivaju na obimu trgovinske razmene i snazi oružja, već na ponašanju naroda i država. Ova pobeda nije izvojevana novcem već poštovanjem koje svet gaji prema našoj državi i narodu. Dokazali smo da kada svi radimo u interesu Srbije možemo da ostvarimo nemoguće. Ovo je nastavak borbe za Kosovo i Metohiju i znak dovoljno jasan svima da od južne srpske pokrajine nećemo nikada odustati", naveo je predsednik Nikolić.

Građanima Srbije, Nikolić je čestitao što su imali poverenja da ćemo braniti i odbraniti ono što su naši preci čuvali vekovima.

"Ovo je pravedna i moralna pobeda u skoro nemogućim uslovima, kada često ono što je ispravno ne može da računa na podršku većine", saopštila je Pres služba Predsednika.

Generalna konferencija Uneska odbila je danas zahtev Albanije da Kosovo bude primljeno u članstvo te organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track