NEMA VIŠE INFEKCIJE: Otvoren operacioni blok u Urgentnom centru!

Stanje normalizovano

NEMA VIŠE INFEKCIJE: Otvoren operacioni blok u Urgentnom centru!

Društvo -
Odluku o otvaranju operacinog bloka doneli su epidemiolozi nakon dobijenih mikrobioloških analiza koje su pokazale da se radilo o bakterijskoj infekciji, a najčešće izolovana je bakterija roda Klebsiella

BEOGRAD - Operacioni blok u beogradskom Urgentnom centru u potpunosti je otvoren za rad, pošto za poslednjih 10 dana nije registrovan nijedan novi slučaj infekcije, rekao je danas direktor Urgentnog centra Milika Ašanin.

Odluku o otvaranju operacinog bloka doneli su epidemiolozi nakon dobijenih mikrobioloških analiza koje su pokazale da se radilo o bakterijskoj infekciji, a najčešće izolovana je bakterija roda Klebsiella.

Na hirurgiji Urgentnog centra od 7. do 11. juna šest bolesnika, od 103 operisanih, imalo je infekcije, a dvoje pacijenata je umrlo.

Ašanin je u saopštenju rekao da su preduzete sve mere prevencije i kontrole širenja infekcije.

"Služba za bolničku epidemiologiju Kliničkog centra Srbije i Gradski zavod za javno zdravlje izvršili su uzorkovanje 138 briseva radnih površina, predmeta, opreme, uzoraka sterilnog materijala za kontrolu sterilnosti i dezinfekcionih sredstava za kontrolu efikasnosti i sterilnosti. Takođe, izvršeni su vanredni sanitarni pregledi osoblja Urgentnog centra, uzorkovano je 400 briseva guše, nosa i kože", rekao je Ašanin i naveo da je na osnovu dobijenih rezultata odlučeno da se operacioni blok otvori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track