NESTABILNO: Danas kiša i pljuskovi, temperatura do 23 stepena
Foto: AP 2014.

Red kiše, red sunca

NESTABILNO: Danas kiša i pljuskovi, temperatura do 23 stepena

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz najvišu dnevnu temperaturu do 23 stepena.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, više padavina se očekuje na jugozapadu i jugu Srbije, oko 30 milimetara za 24 sata, lokalno i više, a na severu povremeno sunčani intervali. Najniža dnevna temperatura kretaće se od sedam do 13, a najviša od 16 na jugozapadu do 23 stepena na severu.

U Beogradu će danas biti umereno do znatno oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom sa grmljavinom. Duvaće vetar slab i umeren, istočni. Najniža temperatura oko 13, a najviša oko 20 stepeni.

Subota

U Srbiji će u subotu, prema izgledima vremena za sedam dana, na severu zemlje biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima pretežno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima. Više padavina ujutro i pre podne na jugu i istoku Srbije, a od sredine dana intenzitet padavina u slabljenju.

Nedelja i ponedeljak

U nedelju i ponedeljak će biti pretežno sunčano i osetno toplije.

Utorak

U ponedeljak uveče doći će postepeno naoblačenje, a u toku noći ka utorku i u utorak povremeno kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom uz pad temperature.

Sreda

Meteorolozi od srede najavljuju pretežno sunčano i toplije sa pojavom popodnevnih pljuskova i grmljavina.

Vozači, oprez! Kolovozi su mokri

Tokom dana i za vikend zbog najavljenih povremenih pljuskova kolovozi će biti mokri, a vidljivost smanjena. Saobraćaj se van većih gradova obavlja bez zastoja i vanrednih prekida, uz povremeno usporenu vožnju na deonicama puteva gde su zbog radova aktuelne izmene u saobraćaju.

Na snazi je obustava saobraćaja na državnom putu I B reda broj 28, deonica Ljubovija - Mali Zvornik u mestu Velika Reka, zbog izlivanja vode na putu.Saobraćaj će biti obustavljen do povlačenja vode sa puta.AMSS podseća da će do 8. juna trajati postavljanje privremene saobraćajne signalizacije na državnom putu IA reda broj 1, zbog radova na izgradnji čeone naplatne stanice Vrčin. Za saobraćaj će biti zatvorena desna kolovozna traka u smeru ka Nišu, dok će se saobraćaj odvijati levom kolovoznom trakom u smeru ka Beogradu. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track