NIGDE BEZ ZIMSKE OPREME: Sneg pada na Zlatiboru i Sjenici, PRILAGODITE BRZINU
Foto: AP Jan 2015

Stanje na putevima

NIGDE BEZ ZIMSKE OPREME: Sneg pada na Zlatiboru i Sjenici, PRILAGODITE BRZINU

Društvo -

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače uglavnom na putevima u planinskim predelima centralne, zapadne i južne Srbije dok sneg umerenog inteziteta pada na Zlatiboru i Sjenici, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na prilaznim putevima zimskim turističkim centrima snega ima negde na kolovozu ugaženog i do 5 centimetara.

Povremene slabe snežne padavine na jugu i jugozapadu zemlje uslovljavaju mokre kolovoze i u nižim predelima Srbije zbog čega može doći do pojave poledice.

Zimska oprema obavezna je na prilazima Kopaoniku, Tari i Goču, Staroj planini i na putevima u planinskim predelima zapadne i centralne Srbije.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta. U slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim, vozačima se savetuje korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza. Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo. ; Nastavljaju se radovi i na deonici Ralja-Stojnik-Dučina u Beogradu (Sopot), na oko dva kilometra od Dučine. Radovi će se izvoditi pod saobraćajem, uz odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju.

Na Starom Obrenovačkom putu u zoni mosta preko reke Save, radovi će trajati do 15. marta, a saobraćaj je preusmeren na Novi Obrenovački put.

Radovi na nadvožnjaku preko železničkih pruga Beograd-Niš i Trupale-Popovac, na deonici Niš (Severni bulevar) - Niš (Trupale) trajaće do 18. januara 2017. godine.

Kako je najavljeno, do 30. decembra od 07.00 do 17.00 časova, na Avalskom putu, radiće se na sanaciji ulegnuća, a saobraćaj će se odvijati u oba smera, uz naizmenično propuštanje vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja