Nikolić romskoj zajednici: U meni imate nedvosmislenu podrššku
Foto: Dado đilas

Svetski dan Roma

Nikolić romskoj zajednici: U meni imate nedvosmislenu podrššku

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predstavnicima Romske nacionalne zajednice u Srbiji, povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma, istakavši da će u njemu romska populacija imati iskrenu i nedvosmislenu podršku.

Nikolić je rekao da je neophodan kontinuitet u iznošenju, ali pre svega u rešavanju problema romske populacije. Predsednik Republike naglasio je da se mora ojačati pozicija romskog naroda u Srbiji, da država treba da nastavi da ulaže napore u ostvarivanje njihovih prava i omogućavanje očuvanja njihovog identiteta, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Predstavnici Romske nacionalne zajednice zahvalili su se Nikoliću na svemu što tokom čitave godine čini za njih, a ne samo na današnji dan. Oni su ukazali na brojne probleme u vezi sa položajem Roma u Srbiji pri zapošljavanju, obrazovanju i drugim pravima koja im pripadaju i izrazili očekivanje da će predsednik pružiti podršku oko akcionog plana za uključivanje romske zajednice u društvene tokove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track