NISU MOGLI U FINALE: Tenkisti Vojske Srbije peti na Tenkovskom biatlonu u Rusiji
Foto: Ministarstvo

Dali su sve od sebe

NISU MOGLI U FINALE: Tenkisti Vojske Srbije peti na Tenkovskom biatlonu u Rusiji

Društvo -

BEOGRAD - Ekipa Vojske Srbije nije uspela da se plasira u finale Tenkovskog biatlona na Medunarodnim vojnim igrama u Rusiji.

Ekipa VS se trećeg polufinalnog dana, za mesto u finalu, nadmetala sa ekipama vojski Rusije, Azerbejdžana i Indije, a pokazala je veliku borbenost i izražen takmičarski duh, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema konačnim rezultatima, u finale su se plasirale Rusija, Belorusija, Kina i Kazahstan, a našoj ekipi pripalo je visoko peto mesto.

Prema rečima rukovodioca tima Vojske Srbije za "Tenkovski biatlon", potpukovnika Saše Todorova, Srbija je petu poziciju izborila u konkurenciji 17 zemalja koje su se nadmetale u "Tenkovskom biatlonu" i napomenuo da je današnja trka bila veoma napeta i uzbudljiva.

"Momci su dali sve od sebe iako smo imali problema sa tehnikom, sistemom i naoružanjem. Pokazalo se da trka ne zavisi samo od ekipe – nišandžije, komandira i vozača, već umnogome i od tehnike. U odnosu na prošlu godinu ona je bila mnogo lošije ispravnosti, te smo zbog peha na tehnici morali da uvedemo rezervni tenk.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Čestitao bih momcima, pre svega na teškim i napornim pripremama, a zatim na svemu što su ovde pokazali", istakao je potpukovnik Todorov.

Glavni trener tima Vojske Srbije za „Tenkovski biatlon“ i zamenik rukovodioca major Ninoslav Z. Đudić takođe je čestitao ekipi i pohvalio njihov napor i trud.

Uz veliku volju, ekipa nije uspela da se plasira u veoma priželjkivano finale „Tenkovskog biatlona“. Sumirajući rezultate, zauzeli smo peto mesto u konkurenciji brojnih velesila, a pobedile su nas zemlje koje su se takmičile na svojim tenkovima, sa svojom opremom i municijom, rekao je major Đudić i napomenuo da su pripadnici naše vojske ostvarili najbolji rezultat od ekipa koje su snage odmeravale na ruskoj tehnici.

Finalu „Tenkovskog biatlona“ i ceremoniji zatvaranja Medunarodnih vojnih igara, 13. avgusta, prisustvovaće i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track