Prikaži najnovije vesti
Goran Ostojić, počast
Slava mu

NJEGOVO JUNAŠTVO SE I DANAS PAMTI: Odata počast Goranu Ostojiću, heroju sa Košara

Društvo 26

JAGODINA - Polaganjem venaca i cveća, rodbina, pripadnici Vojske Srbije, oficiri Komande Specijalne brigade Vojske Srbije iz Pančeva, oficiri 63. padobranskog bataljona iz Niša, prestavnici SUBNOR-a, odali su počast potpukovniku Goranu Ostojiću heroju sa Košara.

Komemorativna svečanost održana je ispred biste Ostojića u holu Osnovne škole u Jagodini, koja nosi njegovo ime.

Na bistu Ostojića, rad Olje Ivanjicki, cveće su položili otac, brat, supruga i sin Ostojića, učenici i nastavnici škole, a upriličena je i svečena akademija.Goran Ostojić, jedan od najboljih oficira mlade generacije Vojske SCG, komandant 63. padobaranske brigade poginuo je 28. jula 1998. godine nedaleko karaule "Košare" na granici Srbije i Albanije.

Rođen je 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju kod Vrbasa.U Jagodini, gde mu i sada žive roditelji, završio je osnovnu školu i Gimnaziju.Posle završene Vojne akademije raspoređen je u 63. padobransku brigadu Niš.
Bio je najmlađi načelnik te brigade. Poginuo je u borbi sa albanskim teroristima. Odlikovan je ordenom za hrabrost.

Komemporativna svečanost Ostojiću, biće održana sutra i u Rekovcu, kraj njegovog spomenika u parku između zgrade Skupštine opštine, Poljoprivredno veterinarske škole i Osnovne škole "Svetozar Marković".

KOŠARE- srpski vojnici krvlju crtali mape !
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir