NOVI DIREKTOR POLICIJE REBIĆ: Nastavak bespoštedne borbe protiv kriminala
Foto: MUP

Odlukom Vlade Srbije

NOVI DIREKTOR POLICIJE REBIĆ: Nastavak bespoštedne borbe protiv kriminala

Društvo -

BEOGRAD - Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas, nakon što ga je Vlada Republike Srbije zvanično postavila na tu funkciju, da očekuje da policija u narednom periodu nastavi bespoštednu borbu protiv svih vidova kriminala i da razultati budi dobri, kao tokom ove godine.

"Prioritetni zadaci MUP-a biće svakako borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, trgovine narkoticima, kao i sprečavanje eventualnog terorizma. Imajući u vidu da organizovani kriminal i terorizam predstavljaju najveći bezbednosni izazov u svetu, pa samim tim i u Srbiji, moramo imati adekvatne mehanizme da na to odgovorimo", rekao je Rebić.

On je dodao da će fokus biti i na suzbijanju porodičnog i vršnjačkog nasilja, kao i nasilja na sportskim priredbama.Rebić je podsetio i na odlične rezultate Ministarstva unutrašnjih poslova u ovoj godini."U toku ove godine u više odvojenih akcija uhapsili smo više od 500 ljudi osumnjičenih za najteža krivična dela organizovanog kriminala i korupcije. Zaplenili smo više od tri tone različitih narkotika, oduzeli smo više od 107 tona duvana, kao i 180.000 boksova cigareta, što su značajni rezultati", naglasio je Rebić.

On dodaje i da je njegov cilj da se unapredi koncept policije u zajednici, koja podrazumeva bolju dvosmernu komunikaciju između građana i policije."Važno je da građanin poznaje svog lokalnog policajca i da zna da može da mu ukaže na sve bezbednosne rizike sa kojima se suočava", napomenuo je Rebić.On je dodao da će, osim ovih operativno policijskih poslova, Direkcija policije zajedno sa ostalim sektorima u MUP-u raditi i na uspostavljanju sistema karijernog napredovanja, koji podrazumeva adekvatno vrednovanje rezultata."Napredovanje u službi zavisiće isključivo od ličnog integriteta, odnosno rezultata rada", zaključio je Rebić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track