NOVI FABRIČKI POGON U JAGODINI: Italijani proizvode sedišta za kamione i automobile!
Foto: Promo

Investicije

NOVI FABRIČKI POGON U JAGODINI: Italijani proizvode sedišta za kamione i automobile!

Društvo -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Markovć Palma, zamenik italijanskog ambasadora u Beogadu, Serđo Monti i jedan vlasnika italijanske kompanije za proizvodnju sedišta za automobile i kamione „Aunde“ , Enriko Vernjano, presecanjem vrpce otvorili su danas novi pogon „Aundea“ u Jagodini.

Ova kompanija je 2014. godine otvorila fabriku u jagodinskoj industrijskoj zoni, a danas novi proizvodni pogon.

Jagodina najinteresantnija za investitore

- Danas smo otvorili još jedan proizvodni pogon italijanske fabrike “Aunde“ . U prvom delu fabrike, koja je otvorena 2014. godine rade 254 radnika, a u danas otvorenom pogonu, do kraja godine biće zaposleno 370 ljudi, što ukupno čini 624 radnika u fabrici „Aunde“ u jagodinskoj industrijskoj zoni - izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma. - Ovo je druga strana kompanija u Jagodini koja širi svoje kapacitete, što znači da su zadovoljni uslovima koje su dali Vlada Srbije i grad Jagodina. Do kraja ove godine biće otvoreno još 1100 novih radnih mesta u Jagodini, ali sada neću da kažem o kojoj se fabrici radi i odakle je investitor, neka to bude iznenađenje - rekao je Marković i dodao.

- Sve vas pozivam da juna meseca dođete na postavljanje dva kamena temeljca u Jagodini za nove fabrike. Jagodina je naiintersantnija za investitore, ne samo iz Evrope, nego iz celog sveta. Imamo investitore iz Italije, Rusije, Nemačke, Austrije, Turske, a uskoro iz SAD, iz Vašingtona, grada gde se odlučuje o celom svetu „ naglasio je Marković.

„ Danas su na otvaraju ovog pogona bili prisutni i studenti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, njih 175. Oni će ići 25. maja u Paraliju u Grčku. Prevoz za njih platiće Enriko Vernjano, jedan od vlasnika „Aundea“ , a ja ću obezbediti sredstva za hotel i hranu za dve noći, odnosno tri dana „ kazao je Dragan Marković Palma, koji se zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije što drži kontinuitet kada su u pitanju subvencije za investitore.

Dačić: Velika vest za Srbiju

„Otvaranje novog pogona u Jagodini gde će raditi 370 ljudi je velika vest za Srbiju zato što je to glavni zadatak naše vlade i čitavog našeg društva i države. Mi smo prošli jedan težak period. Podsetiću da je nakon pljačkaških privatizacija od 2000. godine oko milion radnih mesta ugašeno. I zato je danas „Aunde“ , koji zapošljava preko 600 radnika jedno od najvećih preduzeća u Srbiji „ rekao je Dačić.

- Osnovni zadatak svake politike mora da bude da građani budu zadovoljni i da žive bolje. Danas se ne može živeti bolje bez novih radnih mesta i zato pozivam sve da se takmičimo ko će više da pobedi nezaposlenost i ko će više aktivnih projekata da ima da zaposli ljude i da otvara fabrike. Samo jedinstvena, jaka i stabilna Srbija to može. Vidite kako je u našem okruženju, gde svakih par meseci padaju vlade. Tamo gde je nestabilno niko ne ulaže. Zato je zlatna poluga, koja je u našim rukama politička stabilnost. Bez političke stabilnosti nema razvoja Srbije i zato smo imali zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima, Aleksandra Vučića koji je to potvrdio ubedljivom pobedom u prvom krugu i nastavljamo dalje sa ovakvim projektima kao što je „Aunde“ u Jagodini „ poručio je Dačić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Kako će Srbija stati na rep Vilijamu Vokeru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track