NOVIH 200 RADNIH MESTA U PROSVETI: Država raspisala konkurs, traži savetnike
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

NOVIH 200 RADNIH MESTA U PROSVETI: Država raspisala konkurs, traži savetnike

Društvo -

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je danas konkurs za izbor 200 savetnika - spoljnih saradnika, koji će od 1. februara naredne godine do 1. februara 2019. godine sa prosvetnim savetnicima posećivati obrazovno-vaspitne ustanove.

Kako je saopštilo ministarstvo, reč je o konkursu za izbor 200 savetnika - spoljnih saradnika za predmete, grupe i oblasti predmeta, aktivnosti i stručne poslove koji će biti angažovani za pružanje podrške prosvetnim savetnicima u vršenju stručno-pedagoškog nadzora i spoljašnjeg vrednovanja rada obrazovnih ustanova.

USLOVE KONKURSA MOŽETE POGLEDATI OVDE

Konkursom je planiran izbor do 200 savetnika - spoljnih saradnika, koji će od 1. februara naredne godine do 1. februara 2019. godine, sa prosvetnim savetnicima posećivati obrazovno - vaspitne ustanove.Pravo učešća na konkursu imaju nastavnici, vaspitači, stručni saradnici, savetnici zavoda i nastavnici visokoškolskih ustanova, koji ispunjavaju uslove.

Foto: Ministarstvo prosvete Srbije
Foto: Ministarstvo prosvete Srbije

Rok za prijavu je 15 dana od objavljivanja konkursa, a broj savetnika uslovljen je potrebama školskih uprava, navodi se u saopštenju.Savetnike će birati komisije na regionalnom nivou, u koje će, pored predstavnika Ministarstva, biti uključeni i predstavnici škola, kako bi se obezbedila puna javnost u radu.Izabrani savetnici će imati obavezu da savladaju program obuke koji odredi Ministarstvo, a tokom dvogodišnjeg angažovanja njihov rad će pratiti i evaluirati prosvetni savetnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track