NOVOGODIŠNJI PRAZNICI: Zbog gužvi povećan broj carinika na graničnim prelazima
Foto: Nebojša Mandić

povećana frekvecnija

NOVOGODIŠNJI PRAZNICI: Zbog gužvi povećan broj carinika na graničnim prelazima

Društvo -
Na graničnim prelazima povećan je broj carinskih službenika koji rade. Otvorili smo sve trake, da bude brži protok roba i putnika. Posebno smo skrenuli pažnju carinicima da se neophodne carinske procedure sprovode u što kraćem vremenu, izjavila je pomoćnik direktora Uprave carine Snežana Karanović

BEOGRAD - Pomoćnik direktora Uprave carine Snežana Karanović izjavila je danas da su spremno dočekali gužve na graničnim prelazima pred predstojeće praznike, da je povećan broj carinskih službenika, kao i da su svi dobili uputstva da neophodne carinske procedure sprovode u što kraćem vremenu.

Karanović je gostujući na RTS-u naglasila da je ovo uobičajeni period kada je povećana frekvencija na graničnim prelazima, i to na onim prelazima koji su prema Evropskoj uniji.

"Na graničnim prelazima povećan je broj carinskih službenika koji rade. Pratimo situaciju. Otvorili smo sve trake, da bude brži protok roba i putnika. Posebno smo skrenuli pažnju carinskim službenicima da se neophodne carinske procedure sprovode u što kraćem vremenu", naglasila je Karanović.

Ona je dodala da svi putnici koji ulaze u našu zemlju neophodne infrmacije šta mogu da unesu u zemlju, kako mogu da uvedu kućnog ljubimca, kako mogu da unesu ili iznesu novac, mogu pronaći na sajtu Uprave carine.

Govoreći o zapleni narkotika ona je rekla da je ove godine zaplena povećana pet puta, da je carina opremljena mobilnim skenerrma koji se postavljaju na rizičnim prelazima.

( Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track