NUNS I NDNV: Izložba "Necenzurisane laži" vrhunac cinizma

NUNS I NDNV: Izložba "Necenzurisane laži" vrhunac cinizma

Društvo -

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da izložba "Necenzurisane laži" predstavlja vrhunac cinizma Srpske napredne stranke, odnosno predstavnika vlasti, ali i dodatni pritisak na ionako krhku slobodu izražavanja u zemlji.

"Ova izložba je i dokaz da vlast ne razume da je osnovna uloga medija da bude kontrolor vlasti i zaštitnik javnog interesa, a ne sredstvo za propagandu i reklamiranje političara. Zapravo, ovom izložbom SNS javno obznanjuje svoj katalog "neprijatelja", kojima on smatra sve one koji se usude da se kritički izraze prema Aleksandru Vučiću i njegovoj autoritarnoj vlasti", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da se time SNS nadovezuje na kampanju medija bliskih vlasti koji skoro svakodnevno pozivaju na linč urednika i novinara koji nisu politički podobni.

"Proizvod ove medijske kampanje su mnogobrojni napadi i pretnje kojima su izložene naše kolege; te pretnje su po pravilu prijavljivane nadležnim organima, ali nažalost bez ikakvog efekta", zaključuje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track