NUNS osudio politički pritisak SNS na TV Valjevo Plus

Kritika medija zbog gostovanja Bojana Pajtića

NUNS osudio politički pritisak SNS na TV Valjevo Plus

Društvo -
VALJEVO - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas političke pritiske na televiziju Valjevo Plus i pozvalo političare i stranke da poštuju slobodu medija i javnog dijaloga kao temeljne principe demokratskog poretka.

"Profesionalno je pravo i obaveza medija da u informisanju o političkim temama omoguće i građanima i predstavnicima svih političkih opcija koje poštuju Ustavom i zakonima utemeljene vrednosti da javno iskažu svoje mišljenje", naveo je NUNS reagujući na optužbu predsednika valjevskog odbora Srpske napredne stranke Slobodana Gvozdenovića da je Valjevo plus pokretač kampanje protiv Vlade Srbije.

Kako je NUNS saopštio, Gvozdenović je na današnjoj konferenciji za novinare u Valjevu izjavio da je "orkestrirana kampanja protiv Vlade Srbije i SNS krenula baš iz Valjeva i da je Valjevo pilot projekat za rušenje Vlade Srbije".

On je dodao da je sve počelo 5. novembra, kada je na televiziji gostovao predsednik Demoktratske stranke Bojan Pajtić. Na pitanje novinara šta, osim gostovanja Bojana Pajtića na lokalnoj televiziji, ukazuje na to, Gvozdenović je odgovorio da je to njegov utisak.

"NUNS smatra da ovakva optužba političara, zasnovana na ličnom utisku i bez konkretnih dokaza, predstavlja nedopustiv pritisak na slobodu medija", navelo je to udruženje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track